torsdag 26 april 2012

Vännäs, baby!

Nu är jag snart på nattåget till Vännäs. Jag ska på equmenias riksstämma. Det ska bli riktigt roligt, men också väldigt mycket. Några intensiva dagar tillsammans med equmenianer, de flesta ganska unga, och så ska vi försöka bestämma så bra saker som möjligt för att nästa år ska funka bättre för oss än detta gjort. Typ så. Följ gärna med oss på twitter #nagonting.

Malin, om du är ledig nåt i helgen och vill komma förbi Vännäs (eller om jag kan lyckas rymma nån kväll och komma till Umeå) och krama på mig så får du gärna höra av dig. Jag har nu ingen aning om när jag kan smita från mötet, så vi kan väl höras?!

tisdag 24 april 2012

Köttbullar

Jag har kommit på att om jag ska bli lika bra på att göra köttbullar som mormor och mamma så måste jag öva. Alltså har jag idag gjort köttbullar. De blev mycket bättre än de jag gjorde när jag bodde i Vetlanda. De blev ganska bra. Jag tror att det var för att jag gjorde dem ganska små. Men jag har fortfarande inte fått dem sådär runda... Och så var jag rädd att de skulle falla sönder. De gjorde inte det, men det kändes som att det var nära.
Har ni tips på hur man får till de perfekta köttbullarna?

måndag 23 april 2012

Hur tänkte de där?

Jag gillar ju mina äpplen. Mina ekologiskt odlade äpplen. Men jag gillar inte att de är förpackade i plast och papp. Hur tänkte de där?

söndag 22 april 2012

Mina fina

Det finns få saker som är så fina som mina vänner. I helgen har jag haft nöjet att ha Jonatan och Amanda på besök. De var i Stockholm för att fira Amandas farföräldrar och passade då på att låna vår gästsäng.
I fredags kväll var jag och mina klasskamrater på en riktigt fin middag. Det var en högtid med stipendieutdelning, för alla pastorskandidater får ett stipendium, tack så mycket! Efter den väldigt goda och fina middagen stannade några av oss och sörjde att vi snart inte kommer träffas så mycket mer. Tråkigt. Men fint att ha dem kvar ändå.

Och om några timmar kommer Malin och Daniel hit på kvällsmat. Hur fint som helst.

fredag 20 april 2012

onsdag 18 april 2012

Spännande granne

I söndags när jag och Andreas klev ut ur bilen här hemma så hörde jag något som lät i buskarna. Katt eller den där haren som brukar hoppa omkring här, tänkte jag. Men när jag vände mig om och tittade så stod där en räv. En jättefin räv stod och tittade på mig bara några meter bort, men den tyckte att jag var helt ointressant. Jag och Andreas tittade på räven tills den försvann in i buskarna igen. Det var första gången jag såg en levande räv.
Jag hoppas att våran hare mår bra...

tisdag 17 april 2012

Nya bröllopsbilder

I helgen fick jag några bilder av Samuel och Maria från bröllopet. Här är några på mig, Maria och Ida-Maria, alltid lika vackra:

måndag 16 april 2012

Barn, hus, mat och ännu mer

Jag har haft en så oerhört bra helg! Jag och Andreas fick låna en bil av Emelie, körde ner till Mullsjö på fredagkvällen och somnade i en bäddsoffa hemma hos Ida-Maria och Josef. Bara några timmar efter att vi vaknat drällde det in massa SVF-folk som åt brunch med oss. Vi alla anslöt från lite olika håll, där vi bor nuförtiden. Det är lite svårare att träffas nu när inte alla bor på SVF, men inte omöjligt.
Rörig bild. Talande bild. Hittar ni mig? Ledtråd: jag har väldigt roligt!
Efter brunchen gick vi runt sjön. Det var jättefint väder. Tydligen snöade det tio centimeter i Stockholm ungefär samtidigt. Efter promenaden var det dags att börja tänka på mat. Några handlade, några diskade, några tände grillen, några sov (ja, Ingrid och Märta alltså) och alla hade väldigt trevligt. Det var såhär tok-trevligt hela dagen. Alla som ville fick gosa med barn, vi åt gott och alla var väldigt roliga att umgås med. Hur bra som helst!!

Igår var vi i kyrkan där Ida-Maria predikade, och sedan åt vi lunch och sen tog jag och Andreas bilen till Linköping istället. Där bor nämligen Stina och Andreas i ett ganska nyköpt hus. Det var väldigt fint! God kladdkaka fick vi också.
Joel:
Min helg var awesome! Barn, hus, mat! Och världens bästa vänner!!

fredag 13 april 2012

Vad är det med mig?

Jag sitter nu och försöker pressa ut ord ur mina fingrar, för de finns inte i huvudet. Jag skulle lämna in ett PM igår, men det gick inte. Jag hade inte orden. Jag har de fortfarande inte, men nu är jag så trött på att jag inte gör vad jag ska så jag skriver ändå. Trots att jag inte har nåt att skriva. Det är svårt att pressa ut 12000 tecken ur fingrarna när man inte har några. Inte om det jag ska skriva om i alla fall.
Nu har jag lyckats pressa ut runt 8000 men har alltså en tredjedel kvar. Skitliv.

Igår skulle jag ha lämnat in det. Men efter att ha suttit några timmar och bara lyckats pressa ut några hundra tecken gav jag upp. Jag gick hem till Ellinor, Linus och deras treveckorsbäbis Doris istället. Jag gosade tills jag var tvungen att låta nån annan gosa istället. Sen tog jag henne igen och gosade lite till. Sen sprang jag till pendeln.

Joel:
Jag har tröttnat på att skriva PM i skolan.
Jag tycker om att gosa med bäbisar....

torsdag 12 april 2012

Lakritsens dag


Idag är det lakritsens dag, läste jag just i korsordet i DN. Hur bra som helst!

onsdag 11 april 2012

Roligt. På en tisdag.

Igår var jag, Andreas och våra goda vänner Emelie och Gustav på Norra brunn på stand up. Jag har aldrig varit på stand up förut, bara sett det på Släng dig i brunnen på 90-talet och under 2000-talet även lite Raw. Och massa youtube såklart. Men som vanligt är det ju en annan sak att se något live.
Först var det två för mig okända snubbar som skojade, och sedan kom affischnamnet Johan Glans. Glans skojade en hel del om både kyrkan och föreningsliv, så det var helt rätt för mig och prästkandidaten/föreningsnörden Emelie. Det roligaste av allt var att jag och Emelie stod och kom på egna skämt om sluten omröstning och sånt, som Glans missade. Han är nog inte lika nördiga på föreningsliv som jag och Emelie. Men roligt var det.

måndag 9 april 2012

Dagens boktips: Alla mina vänner är superhjältar

När jag predikade i Knivsta och pappa var där och lyssnade på mig, så fick jag med mig en väska med lite olika grejer hem. Det var glömda paket och badkläder, det var överblivna chips och öl, det var lite olika prylar som mamma skickade med. Hon gör så ibland. Skickar brev med nån chokladkaka och en tidningsartikel om nåt som gjorde att hon tänkte på mig när hon läste, eller nåt liknande. Denna gången var det just en tidningsartikel om London, en plastschablongrej som man ska lägga på kakan när man ska pudra på florsocker, och en liten bok. Idag läste jag denna bok.
Boken heter Alla mina vänner är superhjältar. Det är en kärlekshistoria om en kille som heter Tom som bor i Toronto och umgås bara med folk som har superkrafter. Det är lite olika, knepiga superkrafter, som ibland känns mer som superlaster än superkrafter. Superhjältarna heter saker som Humörsvängaren, Slöfocken och Härmapan. Tom har precis gift sig med Perfektionisten, men hennes ex Hypno har hypnotiserat henne så att hon inte ser Tom. Krångligt!

Boken är melankolisk och insiktsfull. Den får mig att tänka på Big fish (som är en av mina absoluta favvo-filmer) i sättet att beskriva det inte så fina hos människor fint.

Den tar ingen tid att läsa. Du får gärna låna den av mig, om du vill (det gäller för övrigt alla mina andra böcker också). Mamma, hade du läst den innan jag fick den? Vad tyckte du, i så fall?

En annan bok som jag fick av mamma när hon hade läst den var Niceville. Jag gissar att några av er har läst den, eller sett filmen. Jag läste den i alla fall under London-resan. Den var också läsvärd.
Igår pratade jag i telefon med min kära mor, och hon tipsade mig om Zlatan-boken, som hon håller på att läsa nu. Lite mer otippad för att komma från min mor, men ändå inte så. Som ni förstår så har min mor bra litteratur-smak, men jag tror ändå att jag väntar med att läsa Zlatan-boken till i sommar eller så.

London och framtiden.

London var fantastiskt! Vi var där söndag kväll till torsdag kväll, vilket var alldeles för lite. Jag hade lätt kunnat vara där med Andreas i en månad om vi hade haft råd och tid.  
London eye. Det kostade förmögenhet att åka, så det sparade vi till nästa besök.
Jag och Andreas framför Houses of Parliament läsandes kartan (vilket vi gjorde mycket!).
Vi gick mycket i de vårfina parkerna.
En duva.
Vi satt ofta och läste på caféer och pubar.
Här är Albert Hall. Där var vi inte inne. Istället var vi på Les Misérables (tack för tipset Angie, den var skitbra, ju!).
Det var lite London. Jag tror att vi kommer åka tillbaks ganska snart igen. London, baby!!

Imorgon börjar min sista modul i skolan, vilket betyder att jag börjar nya kurser. Jag ska läsa en kurs som heter Olika bakgrund - Gemensam framtid och en som heter Ekologi och teologi. Dessutom läser jag Pastoralt ledarskap och så är jag inte riktigt klar med Helgelse, helande, andedop så det blir nog ganska intensivt. Speciellt eftersom equmenias riksstämma och kyrkans kyrkokonferens ligger under denna period. Då är det tur att allt är så roligt, så det kommer nog gå bra ändå.

fredag 6 april 2012

Ladda batterierna!

Nu är vi hemma från London. Det har varit väldigt härligt. Vi har gått. På gator, i parker, på museer, i affärer, på musikal och så vidare. Tänk att det kan vara så avslappnande att vara så aktiv. Vi har verkligen laddat våra själsliga batterier. Det behövdes. Vi var ganska urladdade innan, skulle jag vilja påstå.

Det var också mitt kamera-batteri. Det tog inte så lång tid innan batteri-lampan blinkade rött, och jag hade glömt både extrabatteriet och laddaren. Deppigt tyckte jag först, men sedan gjorde vi det hela till en lek. Vi kallade den 90-talskamera. Man använder kameran som om det vore nittiotal: Rikta kameran mot motivet. Sätt snabbt på kameran och ta kortet jättesnabbt. Stäng av kameran utan att titta på bilden och hoppas att den blev bra.

Detta gjorde dock att vi inte har så mycket kort från bröllopsresan. Ungefär som Andreas syster Lotta och hennes bröllopsresa till London 199(?). Men de glömde sin kamera och köpte en engångskamera. Så kan man också göra.

Anyways, nu är vi hemma.

söndag 1 april 2012

Gudstjänstglädje!

Idag har jag firat gudstjänst i Kyrkan vid Brommaplan. Det glädjande med denna gudstjänst var att ungdomarna hade planerat den och medverkade i den. En snart nittonårig tjej predikade för första gången, och hon gjorde det jättebra! Och de andra hälsade välkomna, sjöng och dansade, läste bibeln och allt möjligt. Det enda jag gjorde under gudstjänsten var att be.

Jag tycker att det är jätteroligt att ha en gudstjänst tillsammans med ungdomarna. Men det tar mycket tid att planera. Många sms är skickade fram och tillbaka till alla ungdomar under veckan. Jag satt med predikanten några timmar och hjälpte henne i hennes förberedelser. Jag hjälpte de som skulle läsa bibeln så att det blev lugnt och tydligt. Jag gick igenom vad man säger när man hälsar välkommen flera gånger. Jag hjälpte till att hitta sångerna de ville ha. Och så vidare.

Mycket jobb som inte direkt syns. Och det tycker jag är så mycket roligare än att synas själv under hela gudstjänsten. Jag tycker att det är fantastiskt att se hur bra en nittonåring, som aldrig tidigare tänkt tanken på att predika, predikar. Och hur en grabb, som tycker att det är hur jobbigt som helst att stå framför folk, att berätta om hur vi ska hålla varandra i händerna och sjunga välsignelsen, eftersom det är så de gör på konfalägret och det är fint. Och hur en tjej, som bjudit in sina vänner som är med i Svenska kyrkan till hennes kyrka för första gången, läser bibeln i gudstjänsten.

Det är hur roligt som helst!